ANKARA BAROSU BAŞKANINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
    24.05.2018 tarihinde meydana gelen hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecek olayda, Ankara Adliyesindeki bir duruşmada, bağımsız savunmayı temsil eden meslektaşlarımız mahkeme hakimince hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkartılmış, akabinde açık yargılama esasını ihlal eden bu hukuksuz davranışa itiraz etmek için gelen Ankara Barosu başkanı sayın Av. Hakan  Canduran mahkeme hakiminin fiili ve sözlü müdahalesine maruz kalmıştır . 
    Bu saldırı, yargının 3 kurucu ve ana unsurundan biri olan avukatları yok sayan  bir zihniyetin eseri olup asla kabul edilemez. Avukatlar, yurttaşın yargıdaki temsilcisi ve güvencesidir. Bu saldırı  bu anlamda, tüm avukatlara ve savunmasını üstlendiğimiz vatandaşlarımıza yapılmıştır.
     Hukuk herkesi olduğu gibi hukuk uygulayıcılarını da bağlar. Hukuk devletinde, adalet dağıtmakla görevli olanlar da dahil kimse hukukun üstünde değildir.
     Hakimlik  mesleğinin gerekleriyle ve vakarıyla asla bağdaşmayan bu çirkin saldırı, mesleğe kabullerde objektif kriterlerin ve liyakatın esas alınması gereğini bir kez daha gözler önüne sermiştir .
     Bilecik Barosu olarak bu kabul edilemez saldırıyı esefle kınıyor, HSK'yı göreve davet ederek gereğinin yapılması konusunda sonuna kadar olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.
      Kamuoyuna saygıyla sunarız.