Tarih: 17.11.2020| Okunma Sayısı: 764

Ülkemizin kanayan bir yarası olan kadına yönelik şiddetin bir örneği malesef 16.11.2020 tarihinde ilimizde yaşanmıştır. Cemile Nur Acar ve babası Abdullah Duman, boşanma aşamasında olduğu eşi Onur Acar tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğramıştır. Önceden tasarlanarak ve büyük soğukkanlılıkla gerçekleştirilen olay sonrası Abdullah Duman vefat etmiş olup, Cemile Acar ağır yaralı olarak halen yaşam mücadelesini sürdürmektedir.

Bu şiddetin önlenebilmesi için devlet, tüm toplum ve kurumlar olarak etkin bir mücadele sürdürme gereği içinde olduğumuz açıktır.
    Olayda, Cemile Acar vekili baromuz mensubu meslektaşımızın da müvekkili ve üstlendiği dava ile özdeşleştirilerek fail Onur Acar tarafından hedef tutulması, vatandaşın bağımsız savunma hakkına ve bu hakkın temsilcisi avukatlara yönelik haksız ve kabul edilemez bir saldırıdır.
   Bilecik Barosu olarak olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşıyor ve bu menfur olayın tüm aşamalarında sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.Saldırı sonucu vefat eden Abdullah Duman 'a rahmet, halen ölüm kalım mücadelesi veren Cemile Acar’a acil şifalar diliyor, baromuzun değerli mensubu Av. İlyas Geçgelen' e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

   BİLECİK BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU

29.03.2024
AV. HALİME KAHRAMAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.